L’estiu s’acaba i toca preparar el material escolar, preparar els llibres del nou curs i recuperar horaris, rutines i bons hàbits. Durant les vacances abusem de gelats, refrescos, llaminadures i dinars fora de casa… però a més, les estadístiques no enganyen i una part fonamental que descuidem és la higiene bucodental.

La clau per mantenir una bona salut oral és inculcar aquesta mentalitat als més petits de la casa per a que des de ben petits s’acostumin a que el raspallat sigui un rutina diària. La visita al dentista és una altra via més per reforçar aquests hàbits, resoldre dubtes i perdre la por que els més petits a vegades manifesten al acudir a les visites. D’aquesta manera es descarten problemes amb un diagnòstic precoç, es realitzen neteges en cas de cúmul de tosca, s’estudia si cal iniciar un tractament d’ortodòncia per corregir problemes de masticació o qualsevol altre patologia que es consideri important solucionar per al bon desenvolupament de la salut bucal del nen/a.

Després de l’estiu, les càries acostumen a ser protagonistes, ja que el consum de dolços i d’excessos sense anar acompanyats del raspallat dental fan una combinació perfecte per baixar la nostra protecció davant les bactèries. Si no actuem en una càries en les seves primeres fases ens arrisquem a que progressi i arribi al nervi, la qual cosa pot acabar en la necessitat d’una endodòncia que suposa un tractament més complex.

Ja ho veieu, una revisió a temps ens pot estalviar mal de caps i costos!

I per acabar, us deixem una sèrie de recomanacions per cuidar la salut bucodental dels petits de casa i fer que tornar a agafar l’hàbit sigui més fàcil!

  • Raspallar-se les dents després de cada menjar, sobretot abans d’anar a dormir.
  • Procurar que també es netegin suaument la llengua
  • Vigilar la ingesta excessiva de llaminadures i begudes ensucrades
  • Acostumar-los a menjar sa, especialment una dieta rica en fruita i verdures
  • Acostumar-los a que no es mengin les ungles ni trenquin coses amb les dents (les seves dents són importants, per això el Ratolinet Pérez intercanvia dents sanes per regals)
  • És poden inventar jocs o dinàmiques per fer més amena la rutina
  • Acudir a la vostra clínica dental de confiança per tal que revisi i cuidi de la seva salut bucodental

A Dental Marcel Virgili som especialistes en odontopediatria i també en fer que la visita dels més petits sigui agradable i vulguin tornar sense cap tipus de por!

Vens?