Què son les pròtesis dentals ?

Son elements artificials que substitueixen les peces dentals perdudes, de manera que s’assemblin els més possible a les peces originals. Poden estar fabricades amb materials acrílics o porcellanes i fetes a la mida de cada pacient, per aconseguir completar la dentadura, fent que aquesta recuperi l’aparença natural i tornant a la boca la funcionalitat corresponent.

Tipus de pròtesis dentals.

Les pròtesis poden ser complertes quan es rehabiliten totes les peces dentals de la boca ò parcials en el cas que es reemplacin només algunes dents.

Tanmateix les pròtesis es divideixen en fixes o removibles. Le primeres no poden ser retirades de la boca per el pacient es a dir que tindrà que ser l’odontòleg qui ho faci, mentre que les segones es el propi pacient qui les pot retirar quan convingui.

Dintre de les pròtesis fixes destaquem les pròtesis sobre implants o implanto-suportades.  Previ a la col·locació d’aquest tipus de pròtesis, el pacient es sotmès  a una cirurgia d’implants que una vegada osteo-integrats  a la mandíbula, ens serviran de bases on acollar les pròtesis.

Dintre de les pròtesis fixes  destaquen també les corones o ponts dento-suportats, que es cimenten damunt les dents del propi pacient, que prèviament han estat tallades.

Respecte a les pròtesis removibles,  poden servir per la recuperació de totes les dents o no més una part. En aquest últim cas es subjecten en la boca mitjançant la geniva i les dents dels costats, a través  ganxos metàl·lics.

Cura de les pròtesis dentals.

Serà l’odontòleg que col·loqui les pròtesis el que donarà les instruccions pel seu manteniment.  Per garantir una llarga durabilitat, cal tenir una bona cura diària i assistir a les revisions pautades. 

En el cas de les pròtesis removibles es necessari rentar-les després de cada àpat, al igual que la cavitat oral. Es important també higienitzar-les amb productes específics per combatre fongs i  bacteris. A les nits es recomana extreure la pròtesis de la boca, per que les genives descansin de la pressió de l’aparell.

Les pròtesis fixes es netejaran amb un raspall dental i dentífric. Aconsellem utilitzar fil dental o raspallets interproximals entre els espais interdentals. Es molt recomanable l’ús d’un irrigador bucal, que completarà el ritual de neteja diari.

Quin tipus de pròtesis em convé ?

Deixa que els  professionals de DENTAL MARCEL VIRGILI t’assessorem sobre quin es el millor tipus de pròtesis per a tu. Som especialistes amb més que quaranta anys d’experiència i et podem garantir que sigui quin sigui el teu problema dental, recobraràs la funcionalitat i l’estètica de la teva boca abans del que penses.

Analitzarem el teu cas i t’explicarem quines son les millors opcions. Posa’t a les nostres mans!